600dpi printen

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. 600dpi printen

BLOG

Wanneer kies je voor 600dpi printen?

En welke mogelijkheden zijn er?

Als je op zoek bent naar heldere en haarscherpe afdrukken die er professioneel uitzien en gemakkelijk te lezen en te scannen zijn, dan is ene labelprinter met een resolutie van 600dpi een uitstekende keuze. Het kiezen voor een 600dpi is zinvol in onder andere de volgende situaties: 

Kortom, als je op zoek bent naar de beste afdrukkwaliteit en uitstekend leesbare en scanbare etiketten, dan is een labelprinter met een resolutie van 600dpi de juiste keuze. 
Hieronder een greep uit de mogelijkheden die we bij Labels en Meer aanbieden: 

CloseUp Proefprint Honeywell PX940 - 600Dpi
PX940
Zebra_ZT610
squix4m_small1
b-ex4t3

Honeywell PX940

Zebra ZT610

CAB Squix

Toshiba B-EX4T3

Optioneel geïntegreerde labelverificatie; informeert onmiddellijk over de status en ANSI-klasse. Een extra functionaliteit die voor veel bedrijven een uitkomst kan bieden.

Veel ingezet en eenvoudig te integreren in de bestaande werkomgeving.
Ontworpen met het oog op de toekomst; in het veld aanpasbaar en te upgraden.

Een centraal uitgelijnde industriële printer voor perfecte afdrukken ook op zware (dikke) materialen zoals krimpkousen, tags en kabeletiketten. Hierdoor blijft de druk op het materiaal constant een krijg je een egale afdruk. 

 

De Toshiba B-EX4T3 is een dedicated 600dpi label printer en garandeert haarscherpe afdruk zonder veel in te leveren op de snelheid. Goede prijs/kwaliteit verhouding

De verschillen tussen 203dpi en 600dpi

Het belangrijkste verschil tussen 203dpi en 600dpi is de resolutie van de afdrukken. Bij 203dpi worden er 200 ‘puntjes’ per inch afgedrukt, terwijl bij 600dpi er 600 ‘puntjes’ per inch worden afgedrukt. Dit betekent dat de afdrukken bij 600dpi veel scherper en gedetailleerder zijn dan bij 200dpi. 

Een hogere resolutie biedt ook de mogelijkheid om afbeeldingen en logo’s in hogere kwaliteit af te drukken. Bovendien zorgt een hogere resolutie voor scherpere en beter gedefinieerde lijnen, waardoor het gemakkelijker wordt om afbeeldingen en tekst te lezen en te scannen. Dit is vooral belangrijk bij het afdrukken van barcodes en QR-codes, die cruciale infomatie bevatten die nodig is om producten te identificeren, te traceren en te volgen in de supply chain. 

Vergelijk_200_600dpi

In sommige branches is het extreem belangrijk dat de geprinte informatie perfect leesbaar en scanbaar is. Hiervoor kan je gebruik maken van een verificatie module die de geprinte informatie controleert en voldoet aan de vooraf bepaalde ANSI-classificatie. De Honeywell PX940 600dpi label is optioneel verkrijgbaar met een verificatie module, handig! 

Automatische ANSI-verificatie met de Honeywell PX940

In sommige sectoren krijg je te maken met boetes wanneer een label niet voldoet aan de wettelijke normen of zelfs extra kosten als gevolg van retourzendingen door onleesbare of niet-scanbare streepjescodes. In deze situaties is het belangrijk om de geprinte etiketten te verifiëren, en met de Honeywell PX940 gaat dat heel eenvoudig zoals je ziet in deze video. 

De printer controleert aan de hand van de ANSI-classificatie, een standaard waarmee de kwaliteit van gedrukte barcodes wordt gemeten en geëvalueerd. De classificatie verdeelt barcodes in verschillende kwaliteitsklassen, variërend van A tot F, waarbij A de hoogste kwaliteit vertegenwoordigt en F de laagste kwaliteit. Welke kwaliteiten goedgekeurd worden, kan vooraf worden bepaald. 

De belangrijkste voordelen op een rijtje:

Labels en Meer is merkonafhankelijk, we kijken naar wat voor jou de beste oplossing is.
We zijn partner van alle gerenommeerde merken zoals Honeywell, Zebra, CAB en Toshiba. 

 

Graag denken we mee! Stuur ons een berichtje op info@labelsenmeer.nl of bel: +31 (0)85 303 71 32.  

 

Toshiba_logo_ZwartWit
Zebra_logo
Honeywell_Logo_zw
CAB-Logo_ZwartWit_small
Winkelmandje