barcode scanners

  1. Home
  2. /
  3. Onze producten
  4. /
  5. Barcode scanners

onze producten

BARCODE SCANNERS

De barcode en barcode scanners zijn niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Sinds de invoering van de barcode hebben de ontwikkelingen niet stilgestaan. In barcodes wordt steeds vaker meer data gezet dan alleen maar artikel- of leveranciersinformatie. Denk bijvoorbeeld aan THT-datum, batchnummer, aantal of productielocatie. 

Ook barcode scanners worden geavanceerder en kunnen steeds beter en van grotere afstand scannen. Er is veel keuze op het gebied van scanners. Labels en Meer maakt het voor jou wat eenvoudiger door de scanners te categoriseren in handscanners en mobiele terminals. Hieronder lees je daar meer over. 

Wil je weten waar je rekening mee moet houden bij het kiezen voor de juiste scanner voor jouw applicatie? Lees dan hieronder verder en profiteer van onze tips!  

Marco Nous - eigenaar van Labels en MeerMaatwerk software nodig voor jouw scanners? Labels en Meer kan je hier in adviseren. Samen met onze partners begeleiden wij je gedurende het hele traject en ontwikkelen de juiste applicatie voor jouw situatie! Wil je meer weten over wat wij op het gebied van software en scan applicaties voor je kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op!

barcode scanners

ONS assortiment

Onze kracht is dat we samen met u kijken welke scanner voor u het beste geschikt is, wij adviseren u graag! Onze aankoopbegeleiding is een standaard onderdeel van onze service.

Handscanners worden vooral gebruikt voor licht industriële toepassingen of in winkelomgevingen en kunnen met USB worden aangesloten op een PC of kassasysteem. De meeste handscanners zijn geschikt voor zowel 1D als 2D barcodes.

Meer geavanceerd zijn draagbare terminals, of mobiele computers. Deze, meestal op Android gebaseerde terminals, al dan niet met fysiek toetsenbord zijn bij uitstek geschikt voor warehouse omgevingen, waarmee zowel 1D als 2D codes eenvoudig gescand kunnen worden. 

De kleine, draagbare, scanners van ProGlove zijn vooral geschikt voor medewerkers die veel moeten scannen en daarbij ook nog graag de handen vrij willen hebben. Je bespaart veel tijd, want het is niet langer nodig om voor iedere scan naar een handscanner te grijpen. 

WAT KOMT ER KIJKEN BIJ HET KIEZEN VAN EEN SCANNER?

Dat is een eenvoudige vraag, maar het antwoord is minder simpel. Belangrijk is een beeld te krijgen van de (vaak logististieke) gebruiker.
Welke handelingen worden er verricht bij het registeren van artikel- en locatienummers? In wat voor een omgeving wordt gewerkt?
Worden er hulpmiddel gebruikt zoals heftruck of pompwagen? 

Uitgangspunt moet altijd gebruiksgemak zijn en de registratie dient in alle gevallen snel en foutloos te gebeuren. 

Marco Nous scant barcode

barcode scanners

HOE MAAK JE DE JUISTE KEUZE?

Draadloos en real-time?
Wil je draadloos scannen? Binnen de 4 muren van een distributiecentrum of magazijn en niet te ver daarbuiten is het prima om draadloos te werken. Als dat niet real time hoeft te zijn, bestaat ook de mogelijkheid om batchgewijs registraties uit te voeren. Je hebt dan geen draadloos netwerk nodig. Wil je ook buiten en real-time scannen? Dan is het nodig je scanner van een SIM kaart met mobiel data abonnement te voorzien. 

Display
Hoeveel informatie wil ik op mijn beeldscherm zien? Dit bepaalt naast de gewenste lettergrootte het formaat van het beeldscherm. 

Wel of geen toetsenbord? 
Wil je data via een vast toetsenbord in kunnen typen? Met een fysiek toetsenbord kan het invoeren van gegevens eenvoudiger en sneller zijn dan bij een digitaal toetsenbord. Daarnaast ben je bij een digitaal toetsenbord een gedeelte van je beeldscherm kwijt. 

Scanafstand
Op welke afstand wil ik nog gemakkelijk (snel) kunnen scannen? De gewenste afstand bepaalt welk type scanengine in de scanner of terminal dient te zitten. 

Robuustheid
Moet de scanner tegen een stootje kunnen of stof- en waterdicht zijn? Afhankelijk van de omgeving dient hier rekening mee gehouden te worden.

Manier van gebruik
Hoe wil je de scanner gebruiken? Met pistoolgreep? Op de pols? Vast in de heftruck? Er bestaan veel configuratiemogelijkheden. Afhankelijk van de wensen is er altijd een perfecte configuratie samen te stellen.