printfolie

Verbruiksartikelen

PRINTFOLIE

Printen met een thermo transfer printer biedt veel voordelen. Vooral wanneer je grote volumes af wil drukken op hoge snelheid geeft deze manier van printen een betrouwbaar en perfect resultaat. Thermo transfer printers zijn ontworpen om te werken in zeer veeleisende omgevingen en zijn dus slijtvast en sterk. Door de juiste keuze van printlint in combinatie met het materiaal van het etiket kan een zeer duurzaam en scherp resultaat behaald worden. Hierdoor is het een perfecte afdrukmethode voor barcodes en overige data zoals houdbaarheidsdata. De scankwaliteit is uitstekend en in vergelijking met andere print technologieën betrouwbaarder.

Bij Labels en Meer kan je terecht voor een groot assortiment thermo transfer linten. Onze kwalitatief hoogwaardige printlinten zijn geschikt voor alle etiketten en thermo transfer printers.

Thermo transfer folie is in te delen in drie verschillende soorten; was, hars of een combinatie van beide. Binnen deze drie soorten zijn er tal van variaties. Welk lint voor jou de juiste keuze is, wordt onder andere bepaald door de printkop (flat head of near edge) en specifieke kenmerken van het etiket en de omgeving.  

Welk type lint is voor jou de juiste keuze? Dit is afhankelijk van een aantal factoren:

Drie soorten printfolie

Thermo transfer printfolie in zwart, twee formaten

Was lint (wax ribbon)

Wordt vooral gebruikt voor het printen op papieren etiketten zoals vellum en MC coated labels.

Thermo Transfer printfolie in zwart, blauw en wit

Was/hars lint (wax/resin ribbon)

Geschikt voor het printen op zowel papier als kunststof. Zorgt voor een meer veeg- en krasvaste afdruk die langer leesbaar blijft.

Thermo transfer printfolie in zwart, rood, groen

Hars lint (resin ribbon)

Wordt vaak gebruikt in de farmaceutische- en chemische industrie. De printafdruk blijft lang leesbaar en heeft een zeer hoge veeg- en krasvastheid. Extra goed bestand tegen hoge temperaturen, vocht en vervuiling door vet of solvents.

Advies over thermo transfer folie?

Wil je weten welk printlint voor jou het beste werkt? Wij bekijken samen jouw situatie. Op welk type etiketten wil je printen, wat is de verdere toepassing ervan? Wij adviseren en helpen graag. Indien gewenst kunnen we ook printtests uitvoeren. Neem dan ook gerust contact met ons op voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.