Direct thermisch of thermo transfer

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Direct thermisch of thermo…

BLOG

Wat kies jij?

Direct thermisch of thermo transfer

Voor het printen op zelfklevende etiketten is er de keuze tussen thermische overdracht of direct thermisch. Bij thermische overdracht (ook wel thermo transfer genoemd) wordt er gebruik gemaakt van printlint dat smelt wanneer het onder de printkop doorgaat, en zo een afdruk achterlaat op het etiket. Een direct thermische printer maakt geen gebruik van printlint, hierbij moet je gebruik van speciale etiketten. De hitte op de printkop veroorzaakt een chemische reactie met het etiket waardoor de afdruk ontstaat.  

Wat voor jou de beste keuze is, wordt bepaald door tal van factoren. Belangrijkste is wellicht de duurzaamheid van de print. In het overzicht hieronder alle voor- en nadelen van beide manieren van etiketten printen. 

Toshiba BV410D dekstop printer open

Thermo transfer

Direct thermisch

Kunnen wij je hierin adviseren?

Labels en Meer is al jarenlang de specialist op dit gebied! Wij gaan graag met je in gesprek om te bekijken wat voor jou de beste toepassing is, en helpen je graag met het totaalplaatje. Van de keuze voor de juiste printer, tot de bijbehorende etiketten en waar nodig printfolie. Alles onder één dak waardoor jij er geen omkijken meer naar hebt, en je altijd verzekert ben van een perfect resultaat! 

Ons advies is gratis, dus schroom niet en neem gerust contact met ons op. 

Winkelmandje