Hoe kies je de juiste terminal?

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Kiezen van mobiele terminal

BLOG

KIEZEN VAN EEN SCANNER OF TERMINAL

Wat komt erbij kijken?

Dat lijkt een simpele vraag, maar in de praktijk is het toch niet zo eenvoudig. Het allerbelangrijkste is om een goed beeld te krijgen van de gebruiker. Welke handelingen worden er verricht bij het registreren van artikel- en locatienummers? In wat voor een omgeving wordt gewerkt? Wordt er gebruik gemaakt van bijvoorbeeld een heftruck of pompwagen? Door even de tijd te nemen om antwoord te geven op de juiste vragen, maak je de uiteindelijke keuze een stuk eenvoudiger. Want zeg nou zelf, uiteindelijk gaat het erom dat gebruikers met een toestel werken waarmee ze op de juiste manier en foutloos kunnen werken.

Datalogic_product overview

Hoe kom je tot de juiste keuze?

Welke toepassing gaat er draaien op de terminal?

Begin met het in kaart brengen van de toepassingen die op de terminal geïnstalleerd moeten gaan worden. Wil je gebruik maken van remote desktop, een browser gebaseerde of een maatwerk applicatie?  

In wat voor omgeving gaat de terminal gebruikt worden?

Om de robuustheid van de terminal te bepalen, is het van belang te weten waar de terminals gebruikt worden. In een warehouse of op een buitenlocatie zijn de eisen aan de robuustheid vanzelfsprekend heel anders dan voor gebruik in een kantooromgeving.

Welke type barcodes zullen gescand gaan worden?

Ga je 1D lineaire barcode, 2D codes (zoals QR of datamatrix) of wellicht beide types scannen?

Scanafstand
Op welke afstand wil ik nog gemakkelijk (snel) kunnen scannen? De gewenste afstand bepaalt welk type scanengine in de scanner of terminal dient te zitten. 

Dient er naast een scanner ook een camera aanwezig te zijn voor het maken van foto’s?

Deze optie wordt bijvoorbeeld gebruikt bij inbound toepassingen, voor het vastleggen van afwijkingen zoals schades. Maar ook voor logistieke diensten en bezorging kan dit een waardevolle toevoeging zijn.

Welke vormgeving dient het toestel te hebben; Handheld of Full-Display?

Een handheld terminal heeft een fysiek toetsenbord, hierdoor blijft het volledige scherm zichtbaar. Dit is vooral handig als er regelmatig (alfa)numerieke gegevens moet worden ingevoerd. Met een fysiek toetsenbord gaat dit sneller dan bij een digitaal toetsenbord.

Bij de Full-Display variant (vormgeving van een smartphone) zal een digitaal toetsenbord een deel van het scherm bedekken tijdens de invoer van data. Dit hoeft uiteraard geen belemmering te zijn als de applicatie daarvoor is ingericht of de werkzaamheden minder invoer van gegevens verlangt.

Is 4G verbinding gewenst of volstaat Wifi?

Wanneer je binnen de 4 muren van een distributiecentrum of magazijn werkt (of in de directe omgeving ervan), is het vaak prima om een Wifi-only device te kiezen. Wordt er echter ook buiten de 4 muren van een gebouw gescand, dan is veelal 4G noodzakelijk.

Terminal_inbound
Terminal_healthcare
Terminal_warehouse
terminal_retail
Terminal_delivery

Wat kan Labels en Meer betekenen?

Gebaseerd op jouw wensen maken we een praktische vertaling vaan de benodigde configuratie op de werkvloer.
Indien gewenst kunnen we een demo device verzorgen van het geadviseerde model, zodat er ook daadwerkelijk mee getest kan worden.
In het vervolgtraject begeleiden wij ook graag met:

Labels en Meer is merkonafhankelijk, we kijken naar wat voor jou de beste oplossing is.
We zijn partner van alle gerenommeerde merken zoals Zebra, Datalogic, Point Mobile, Unitech en Honeywell.

Graag denken we mee! Stuur ons een berichtje op info@labelsenmeer.nl of bel: +31 (0)85 303 71 32.  

Datalogic_logo_zw
Point_Mobile_logo_zw
Zebra_logo
Honeywell_Logo_zw
Unitech_logo_zw
Winkelmandje