Multi-range scannen

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Multi-range scannen

BLOG

Eén scanner voor dichtbij en veraf, kan dat?

Zeker! Wij laten je zien welke mogelijkheden er zijn.

Als het gaat om barcodescanners, is het essentieel om een scanner te kiezen die geschikt is voor de afstand die je wilt scannen. Het bereik van een scanner verwijst naar de maximale afstand tussen de scanner en de barcode die kan worden gescand.

Voor toepassingen waarbij je zowel barcodes van dichtbij als veraf moet scannen, zijn er scanners beschikbaar die een multi-range mogelijkheid hebben. Deze scanners kunnen barcodes lezen binnen een breed bereik, variërend van zeer korte afstanden tot enkele meters verderop. Ze zijn ideaal voor situaties waarin je flexibiliteit nodig hebt en barcodes van verschillende afstanden moet scannen zonder van scanner te wisselen.

Ook de manier waarop je de scanner gaat gebruiken is belangrijk wanneer je een keuze gaat maken. Hieronder laten we je twee mogelijkheden zien: de Datalogic Skorpio X5 XLR, een uiterst robuuste mobiele terminal met ongekende scancapaciteit, en de ProGlove Mark 3 Multi-Range die je de flexibiliteit geeft om twee handen vrij te hebben wat in sommige gevallen veel tijdwinst oplevert. 

Datalogic_SkorpioX5_XLR-28keys
PA768_front
Proglove_MARK3_multi_range
ProGlove Palm Trigger und Mark2 MidRange
PA768_scan_10m
SKORPIO-X5-WAREHOUSE5-HR

ProGlove MARK3 Multi-range

Unitech PA768 FlexRange

Datalogic Skorpio X5 XLR

De snelste, lichtste en meest veelzijdige optie om handsfree te scannen. Van de assemblage lijn tot in het warehouse; MARK 3 versnelt je processen en scant alles, van etiketten op verpakkingen in je hand tot locatiemarkeringen op grote afstand. 

MARK 3 kan alles scannen op een afstand van 10 tot 600 centimeter en heeft een krachtige batterij, tot wel 12.000 scans, die in slechts twee uur weer volledige opgeladen is. 

Met een gewicht van slechts 40 gram kan hij eenvoudig worden gericht en kan je zeer nauwkeurig scannen. Geschikt voor toepassingen binnen en buiten, ook bij lage temperaturen en bestand tegen stof en water. 

De Unitech PA768 is een rugged mobiele terminal met revolutionaire specificaties zoals een groot 6,3″ FHD+ scherm, 5G dubbele simkaart, Android 12 – gegarandeerd te upgraden naar 13, 15 en 17! (GMS/AER-gecertificeerd), WiFi 6 extended, snelle processor en 6GB RAM, 64GB Flash geheugen. 

De optionele FlexRange scanner biedt je de flexibileit van een scanbereik tot wel 10 meter.  

De Unitech PA768 zorgt voor verhoogde productiviteit in omgevingen waar snelheid en intensief scannen vereist zijn. Geen downtime want de batterij is hot swappable. 

De meest geavanceerde mobiele computer op de markt met de grootste keuze aan scanengines, waaronder ook de 2D Extra-Long Range (XLR)-imager. Met deze robuuste devices kan je iedere 1D of 2D barcode onmiddellijk lezen, ook als de codes beschadigd of bekrast zijn of als ze onder een plastic verpakking zitten. 

De innovatieve extra-long-range (XLR) imager biedt je de mogelijkheid om barcodes van dichtbij én van veraf in een oogwenk te lezen. De Skorpio X5 XLR heeft daarmee het grootste bereik aan scanafstanden dat op de markt verkrijgbaar is. 

Perfect voor alle toepassingen waarbij je met één device wil kunnen wisselen tussen barcodes dichtbij en op grote afstand (tot wel 20 meter!). Bijvoorbeeld voor pickers op de heftruck, dit met dit device gewoon kunnen blijven zitten. 

 

De verschillen tussen standard range, mid range, long range & multi-range

Standard range scanners zijn de meest voorkomende en basis barcodescanners. Ontworpen om barcodes op korte afstand te scannen, meestal binnen enkele centimeters tot maximaal  ± 45 centimeter. Wanneer dit niet toereikend is, kan je kiezen voor een Mid Range scanner met een breder bereik. Hiermee is ook de minimale scanafstand wel wat groter, namelijk van ongeveer 15 centimeter tot maximaal 3 meter. 

Om echt op grote afstand te kunnen scannen, heb je een Long Range scanner nodig, deze scannen tot 15+ meter maar ook hierbij is de minimale afstand 15 tot 30 centimeter. 

Wil je met één toestel zowel dichtbij (dus binnen enkele centimeters) en veraf kunnen scannen, dan heb je een Multi Range scanner nodig zoals de hierboven omschreven ProGlove MARK 3, Unitech PA768 of Datalogic Skorpio X5 XLR. Deze laatste hebben we getest, bekijk in de video hieronder wat onze bevindingen zijn. 

Kortom, het kiezen van een scanner met het juiste bereik is cruciaal om ervoor te zorgen dat je probleemloos barcodes kunt scannen, zowel dichtbij als veraf. Multi-range scanners bieden je de flexibiliteit om barcodes op verschillende afstanden te lezen, waardoor ze geschikt zijn voor uiteenlopende toepassingen. 

Zelf eens testen? Dat kan! We hebben een uitgebreide demopoule met verschillende toestellen die we graag voor een korte periode ter beschikking stellen. Uiteraard adviseren we daarbij graag naar welk type toestel voor jou de juiste keuze is! 

Labels en Meer is merkonafhankelijk, we kijken naar wat voor jou de beste oplossing is.
We zijn partner van alle gerenommeerde merken zoals Datalogic, ProGlove, Zebra, Unitech, Honeywell en Point Mobile

 

Graag denken we mee! Stuur ons een berichtje op info@labelsenmeer.nl of bel: +31 (0)85 303 71 32.  

 

Datalogic_logo
Proglove_logo
Zebra_logo
Honeywell_Logo_zw
Unitech_logo
PointMobile_logo
Winkelmandje