RFID interessant voor jou?

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. RFID interessant voor jou?

BLOG

RFID of tradionele barcode?

Is RFID een interessante technologie voor mij? Als je deze vraag ons ons stelt, beantwoorden we die standaard met een wedervraag: Voor welke uitdaging sta je? Wat wil je in je logistieke proces verbeteren; betrouwbaarheid, snelheid, kosten, klanttevredenheid? 

Een goede beschrijving van de huidige functionaliteit, bottlenecks en gewenste functionaliteit geeft al snel een eerste indruk of RFID als technologie het meest gewenste middels is. Misschien is de 1D barcode of 2D code (zoals QR) wel een beter middel. Want RFID is niet meer dan een midel om te komen tot de gewenste oplossing. 

Er zijn steeds meer toepassingen met RFID die economisch gezien het beste resultaat geven. Dit komt vooral door de sterke ontwikkeling in allelei soorten tags die in tal van toepassingen te gebruiken zijn, zoals op metaal en in een vochtige omgeving. Wat zijn de drie grote voordelen van RFID ten opzichte van de (bar)code: 

  1. Je hoeft de tag niet te zien om deze toch te kunnen registreren
  2. Je kunt meerdere tags in zeer korte tijd lezen/registreren
  3. Je kunt ook data aan een tag toevoegen of wijzigen, en zo bijvoorbeeld historie opbouwen

Uiteindelijk draait het om de businesscase; een betrouwbaren technologie in combinatie met een goede return on investment. Wij kijken dan ook niet naar de toepassing maar naar de beste oplossing; wat is geeft voor jou als klant het beste resultaat? Mocht RFID daarbij de voorkeur hebben, zullen we eerst een Proof of Concept uitvoeren en in de praktijk diverse configuraties testen, want meten is weten! 


Neem contact op voor meer informatie

Shopping Basket