ZPL-emulatie

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. ZPL-emulatie

BLOG

ZPL-emulatie van Toshiba

Meer keuze & flexibiliteit wanneer je werkt met ZPL

ZPL: De programmeertaal voor Zebra-printers

Als je werkt in een industrie waar etikettering en tracking een belangrijke rol spelen, ben je waarschijnlijk wel bekend met ZPL, ofwel Zebra Programming Language. ZPL is een programmeertaal die specifiek is ontworpen voor gebruik met Zebra-printers, die populair zijn in de industrie voor het afdrukken van etiketten en barcodes.

Beperkingen in printerkeuze en flexibiliteit

Hoewel ZPL een uitstekende keuze is voor veel toepassingen, kan het vastzitten aan ZPL wat beperkingen met zich meebrengen. Wanneer je je beperkt tot het gebruik van Zebra-printers, kan het bijvoorbeeld voorkomen de printer van jouw keuze niet snel leverbaar is. Gelukkig biedt ZPL-emulatie door fabrikanten zoals Toshiba een oplossing voor dit probleem. Door deze zogenoemde Z Mode ben je flexibeler in je printerkeuze.

ZPL-emulatie: De oplossing voor beperkingen

ZPL-emulatie is een functie die beschikbaar is op veel moderne labelprinters, waaronder die van Toshiba. Het stelt de printer in staat om commando’s te begrijpen die zijn geschreven in ZPL, terwijl de printer in werkelijkheid niet is ontworpen om ZPL-opdrachten te verwerken. Dit betekent dat als je software gebruikt die ZPL-opdrachten genereert, je nog steeds een Toshiba-printer kunt gebruiken, op voorwaarde dat deze is ingesteld op ZPL-emulatiemodus.

Hoe werkt ZPL-emulatie?

De ZPL-emulatie werkt door de ZPL-opdrachten om te zetten in opdrachten die de printer begrijpt. Dit gebeurt door middel van een interne vertaalmotor die is geïmplementeerd in de firmware van de printer. Als je bijvoorbeeld een ZPL-opdracht verzendt om een barcode af te drukken, zet de firmware deze opdracht om in een voor de printer begrijpelijke opdracht.

zpl_mode_display1
TPCL_vs_ZPL

Voordelen van ZPL-emulatie

Voor gebruikers die gestandaardiseerd zijn op Zebra/ZPL kan ZPL-emulatie een echte uitkomst zijn, omdat het hen meer keuze en flexibiliteit biedt bij het kiezen van een printer voor hun toepassingen. Dit kan vooral nuttig zijn in situaties waarin een Zebra-printer niet beschikbaar, de specificaties van een andere printer eigenlijk beter passen in de werkomgeving of wanneer de kosten van een alternatieve, vergelijkbare, printer lager zijn.

Prestaties en functionaliteit

Hoewel ZPL-emulatie de compatibiliteit van printers vergroot, het biedt niet altijd exact dezelfde prestaties of functionaliteiten als een printer die ervoor is ontworpen. Er kunnen verschillen zijn in de manier waarop ZPL-opdrachten worden verwerkt door verschillende printers en het is mogelijk dat niet alle functies of opdrachten die beschikbaar zijn in ZPL worden ondersteund in de emulatiemodus. Maar de ZPL-emulatie van Toshiba biedt zeker een aantrekkelijk alternatief voor gebruikers die op zoek zijn naar meer flexibiliteit en keuze bij het kiezen van een labelprinter.

Kortom, als je in een industrie werkt waarin ZPL de standaardtaal is voor het afdrukken van etiketten en barcodes, betekent dit niet dat je beperkt bent tot het gebruik van Zebra-printers. Onze medewerkers zijn getraind in de ZPL-emulatie en geven je graag advies, toegespitst op jouw specifieke situatie. En uiteraard richten we de alles goed in, zodat je er direct mee aan de slag kunt.  

Labels en Meer is merkonafhankelijk, we kijken naar wat voor jou de beste oplossing is.
We zijn partner van alle gerenommeerde merken zoals Honeywell, Zebra, CAB en Toshiba. 

Graag denken we mee! Stuur ons een berichtje op info@labelsenmeer.nl of bel: +31 (0)85 303 71 32.  

Toshiba_logo_ZwartWit
Zebra_logo
Honeywell_Logo_zw
CAB-Logo_ZwartWit_small
Winkelmandje